تفاوت زعفران گلخانه ای و طبیعی ” ارگانیک “
افرادی که میخواهند در پروسه تجارت زعفران وارد شوند، ممکن است بخواهند این ایده را عملیاتی کرده که خود نیز این ادویه ارزشمند را تولید کنند. باید بدانید که تولید این گیاه با پروسه فروش آن دو مسئله و کار کاملا متفاوت هستند و هر کدام تخصص خاصی را میطلبند. در هر صورت یکی از مواردی که برای ورود به هر دو حیطه باید بدانید، این خواهد بود که گیاه به چه صورتی پرورش پیدا کرده است؟ با توجه به شیوههای نوین در پرورش گیاه، دو مدل سنتی(طبیعی) و گلخانه ای وجود دارد که توجه به تفاوت زعفران گلخانه ای و طبیعی میتواند در کشت و عرضه آن بسیار تاثیرگذار واقع شود. در این مطلب به بررسی این تفاوتها پرداخته شده و موضوع به طور کامل روشن میشود.
تفاوتهای کشت گلخانه ای و طبیعی چیست؟
با توجه به اهمیت و ارزشمند بودن این ادویه در سراسر دنیا، معمولا سودآوری خوبی در خرید و فروش آن وجود دارد. به همین خاطر افراد زیادی تمایل بالایی به ورود به بازار داد و ستدی این محصول داشته و به دنبال کسب آگاهی و اطلاعات کامل در این زمینه هستند. برای این امر باید بدانید که ۲ مدل کلی در کشت زعفران وجود دارد که هم میتوان آن را به شکل سنتی (طبیعی) کشت کرد و هم به شکل گلخانه ای پرورش داد. این دو شیوه تفاوتهای بسیاری را با یکدیگر دارند که در ادامه آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
مدل پرورش
این دو شیوه، دو سبک کاملا متفاوت از کشت و پرورش گیاه است که تفاوتهای فاحشی با یکدیگر دارند. به جهت اهمیت این بحث در ادامه به بررسی تفاوت زعفران گلخانه ای و طبیعی پرداخته میشود. در شیوه سنتی یا طبیعی، گیاه در بستر خاک در زمینهای کشاورزی به شکل معمول کشت خواهد شد و روند معمول رشد خود را طی میکند. اما در مدل گلخانه ای دیگر خبری از خاک نیست و گیاه به صورت هوا کشت پرورش داده میشود. یعنی ریشهها در خاک نیستند و در هوای آزاد بوده و مواد مغذی را از طریق اسپری آب روی ریشههای خود دریافت میکنند.
آبیاری
جالب است بدانید که به جهت پیشگیری از مصرف و اتلاف آب زیاد در پروسه کشاورزی، شیوه تولید گلخانه ای در دنیا شکل گرفت. چرا که در روش نظارت بسیاری وجود دارد و آب و منابع طبیعی به انداره نیاز مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مهمترین تفاوت زعفران گلخانه ای و طبیعی در همین جا خواهد بود. در شیوه گلخانه ای معمولا حجم آب بسیار کمتری مورد استفاده قرار میگیرد. البته ناگفته نماند که در روش طبیعی نیز به طور کلی مصرف آب بالا نیست و این گیاه چندان به مصرف آب احتیاج ندارد.
هزینههای جانبی
با توجه به روند طبیعی رشد گیاه، باید بدانید که این کار هزینههای جانبی نیز با خود به همراه دارد که در نهایت بر قیمت تمام شده کار افزوده میشود. در روش طبیعی این هزینهها به نظر کمتر میآید چرا که پیاز گیاه یک دوره خواب در خاک را دارد که حتما باید در محیط زمین گذرانده شود. این مسئله در مدل گلخانه ای وجود نداشته و نیازمند جا به جایی گیاه از گلخانه به زمین کشاورزی است. همین جا به جایی هزینههای اضافی را بر روند کشت تحمیل میکند و در نتیجه هزینه تمام شده افزایش پیدا میکند.
پیاز گیاه
یکی دیگر از تفاوت زعفران گلخانه ای و طبیعی بدون شک در نوع پیاز زعفران است. در سبک طبیعی و کشت سنتی میتوان از پیازهای سالم در هر ابعادی بهره برد و کشت را آغاز کرد. اما در شیوه گلخانه ای حتما باید از پیازهای بزرگ برای ثمربخشی مناسب بهره گرفت. معمولا محصول خوبی از پیازهای زعفران کوچک را در این روش به بار نمینشیند.
آیا کیفیت زعفران در کشت طبیعی با گلخانه ای متفاوت است؟
با توجه به نوع کشت میتوان انتظار داشت که محصول تولیدی نیز متفاوت شود. از آنجا که در روش گلخانه ای از بزرگترین و بهترین پیازهای زعفران استفاده میشود، انتظار میرود که زعفران باکیفیتتری به دست آید. اما این مسئله باز هم تحت الشعاع نظارت کافی بر روند تولید، مراقب کافی، رسیدن کامل مواد مغذی به گیاه و دقت در دوره خواب گیاه دارد. اگر این موارد به خوبی رعایت شود، زعفران باکیفیتتری تولید خواهد شد.
قیمت زعفران در کشت طبیعی و گلخانه ای چگونه است؟
در نهایت با توجه به نوع کشت گیاه، میتوان قیمت نهایی آن را تخمین زد. در هر روش به طور معمول کشاورزان سعی میکنند که به شکل دقیقی هزینهها را مدیریت کرده تا بیشتری سود را به دست آورند. با وجود تفاوت زعفران گلخانه ای و طبیعی کاملا منطقی است که نرخ آنها نیز متفاوت شود. اما برای دستیابی به محصول باکیفیت و قیمت منصفانه، خرید از مراکز خوب اهمیت بیشتری دارد. پیشنهاد ویژه ما برای خریدی امن و خوش قیمت، مجموعه زرناب خواهد بود. این تیم بهترین محصولات را بدون هیچ واسطه اضافهای برای مشتریان خود فراهم آورده است.