تفاوت زرشک کوهی و پلویی
با توجه به خواص بسیار زیاد زرشک و جایگاه آن در بین خانوادههای ایرانی، محصولی ارزشمند است که بسیار متقاضی دارد. از این رو تجارت در این بخش یکی از موارد مورد علاقه تجار است که سودآوری خوبی را نیز با خود به همراه میآورد. اما خرید و فروش این محصول در دو بخش جداگانه پیگیری میشود. چرا که زرشک دارای دو مدل کوهی و پلویی است که هرکدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. از این رو در ابتدا لازم میآید که تفاوت زرشک کوهی و پلویی را بررسی کنید و سپس اقدامات بعدی را صورت دهید. دراین مطلب سعی شده است به صورت کامل این موضوع مورد بررسی قرار گیرد و سپس مراکز معتبر جهت خریداری نیز به شما معرفی شود.
تفاوتهای اساسی زرشک کوهی و پلویی چیست؟
خرید و فروش زرشک در بازار داخلی همواره بسیار پررونق است، چرا که این محصول در بین ایرانیان جایگاه ویژهای داشته و بسیار پر متقاضی خواهد بود. از این رو تجارت زرشک در ایران یکی از بهترین داد و ستدها بوده که سودآوری خوبی در پی دارد. اما نکته مهم در این موضوع، توجه به تنوع محصولات است که به طور کلی ۲ مدل زرشک کوهی و پلویی در بازار وجود دارد. این دو مدل تفاوتهای با یکدیگر داشته که باعث میشود کاربردهای مختلفی نیز به دست آورند که در ادامه به بررسی این تفاوتها پرداخته میشود.
در ظاهر و شکل
اولین و فاحشترین تفاوت زرشک کوهی و پلویی، در ظاهر آنها است که از این طریق به خوبی میتوان آنها را تشخیص داد. زرشک کوهی از لحاظ اندازه کمی از مدل سرخ آن درشتتر است. این گیاه به صورت خودرو در مناطق کوهستانی بوده و زراعی به حساب نمیآید. همچنین اندازه و ظاهر کلی ثمر این گیاه معمولا رابطه مستقیمی با شرایط آب و هوایی آن دارد. به همین خاطر به آن زرشک وحشی نیز گفته میشود. اما مدل پلویی از طریق کاشت و زراعت درخت آن به بار مینشیند و معمولا به صورت یکدست و یک اندازه به بار میآید.
در رنگ و مزه
از دیگر تفاوتهای میان این دو محصول میتوان به رنگ و طعم آنها اشاره کرد. مدل کوهی معمولا رنگ سیاه و تیرهای دارد و مزه آن ترش و گس است. به صورتی که برخی تصور میکنند این طعم به سمت تلخی تمایل دارد. اما مدل پلویی آن سرخ رنگ بوده و طعم ملایمی به سمت ترش و شیرینی دارد. همین مسئله باعث شده که تمایل افراد به مصرف مدل پلویی بیشتر از نوع دیگر شود.
در نوع کاربرد
از اساسیترین تفاوت زرشک کوهی و پلویی را میتوان در کاربرد آنها دانست. معمولترین استفاده افراد از این ماده به عنوان یک چاشنی در غذاها است اما باید گفت که مصارف دیگری نیز برای این خوارکی وجود دارد. زرشک سرخ را معمولا در طبخ غذا مورد استفاده قرار میدهند اما نوع کوهی آن مصارف درمانی بیشتری دارد. به همین خاطر در بخش خوراکی چندان مورد استفاده قرار نمیگیرد.
در قیمت تمام شده
درست است که هر دو ثمره یک نوع درخت هستند، اما تفاوتهای جغرافیایی و مدل کشت آنها باعث شده است که در کاربردهای محصول تفاوتهایی به وجود آید. همین مسئله موجب میشود که میزان عرضه و تقاضای آنها نیز تحت الشعاع قرار گیرد. هرچه میزان تقاضا بیشتر و عرضه کمتر شود، قیمت نهایی کار بالاتر میرود. این مسئله دلیلی است که باعث شده قیمت زرشک کوهی به نسبت مدل پلویی گرانتر واقع شود. چرا که مدل کوهی تولید کمی دارد و به سختی به دست میآید.
تجارت زرشک در ایران و دنیا چگونه است؟
با توجه به میزان ارزشمندی این گیاه و کاربردهای فراوان آن، میزان تقاضای خرید بالایی در سراسر دنیا دارد. پس از بررسی و کسب آگاهی از تفاوت زرشک کوهی و پلویی، حال برای ورود به بازار تجارت این محصول باید بتوانید کالای باکیفیت، سالم و اعلا را خریداری کنید. با توجه به خاص بودن این محصول خصوصا در نوع کوهی، دستیابی به کیفیت بالای آن سخت است. تیم زرناب با دسترسی به تولیدکنندگان بزرگ و عرضه کنندگان درجه یک، انواع زرشک را باکیفیت تک برای شما موجود کرده است. به راحتی میتوانید با مراجعه به صفحه این مجموعه، سفارشات خود را ثبت کرده و بهترین محصول را جهت تجارت خریداری کنید.