گرانولا چیست؟
سبک زندگی سالم یکی از دغدغههای اصلی این روزهای جامعه انسانی است. با توجه به تاثیرات بسیار زیاد و مستقیم خوراکیها بر بدن، اگر به دنبال داشتن جسمی سالم، تندرست و پرنشاط هستید؛ باید در این بخش با دقت بالایی عمل کنید. یکی از مهمترین بخشها در زمینه خوراکیها، وعده صبحانه و میان وعدهها هستند. چرا که بیشترین تاثیر را بر بدن میگذارند. از این رو هرچه این وعدهها مقویتر، کم کالریتر و پر ویتامینتر باشد؛ در نتیجه بدنی سالمتر را به وجود میآورد. در این مقاله به معرفی یک خوراکی سالم و مقوی برای این وعدهها پرداخته میشود. همچنین انواعی از طرز تهیه گرانولا را نیز مورد بررسی قرار میگیرد. پس تا انتها با ما همراه باشید.
ارزش غذایی گرانولا
قبل از هر چیز لازم است با اجزای این خوراکی مقوی و ارزش غذایی آن آشنا شوید. این محصول در واقع ترکیبی از خوراکیهایی است که به شدت ارزشمند هستند. معمولا پایه اصلی این خوراک، جو است. که آن هم به صورت پوست کنده و پرک شده میباشد. البته بیشتر از نوع جو دوسر در این محصول بهره میبرند. در كنار آن انواعي از مغزها، دانهها، آجيلها و حتي ميوههاي خشك شده مورد استفاده قرار ميگيرد. همگي اين موارد باهم به خوبي مخلوط ميشوند كه به تهيه گرانولا ختم ميگردد.
ميزان ارزش غذايي اين خوراكي كاملا به مواد به كار رفته در آن بستگي دارد. چرا كه هر كدام از آجيلها، دانهها و مغزيجات خود داراي خواص ويژهاي هستند. اما به طور كلي ميتوان گفت كه محصولي سرشار از موارد زير خواهد بود:
- انواع فيبرها
- انواع ويتامينها چون: گروه ب، آهن، ويتامين اي و منيزيم
- سرشار از پروتئين
- كربوهيدرات
- چربي مفيد
بهترين طرز تهيه گرانولا
در ادامه انواعي از مدلهايي كه ميتوان اين محصول را به مصرف رساند، مورد بررسي قرار ميگيرد. بسيار مهم است كه اين خوراكي چگونه مصرف شود. چرا كه همين طرز تهيه به نظر ساده ميتواند خواص آن را چند برابر كرده و يا باعث افت كيفيت در نتيجه نهايي گردد. پس در ادامه دو شيوه رژيمي و غير رژِيمي براي استفاده، بيان ميشود. بايد اين نكته را نيز خاطر نشان نمود كه حتما اين محصول را از مراكز معتبر تهيه كنيد تا از كيفيت فرآوردههاي به كار رفته در آن مطمئن باشيد. مجموعه زرناب يكي از بهترين انواع اين محصول را به مشتريان خود عرضه ميكند.
تهيه گرانولا به روش رژيمي
در اين قسمت حتما لازم است به نوع محصول انتخاب شده دقت كنيد و موارد به كار رفته در آن را مورد بررسي قرار دهيد. اگر گرانولاي شما داراي طيف زيادي از انواع آجيلها و خشكبار باشد براي مصرف هميشگي در سبد غذايي رژيمي مناسب نيست. بهتر است محصولي را انتخاب نماييد كه از چند آجيل در كنار جو تشكيل شده باشد. اين طرز تهيه هم براي وعده صبحانه و ميان وعده كاربردي است. براي اين كار لازم است مقداري ماست را داخل ظرف ريخته و به ميزان دلخواه از گرانولا را به آن اضافه نماييد. دقت كنيد كه ماست كم چرب بوده و اگر در وعده غذايي خود نياز به پروتئين بيشتر داريد، ميتوانيد از نوع يوناني آن استفاده كنيد.
در مدل ديگر از تهيه گرانولا، ميتوانيد آن را به همراه شير به دو صورت گرم و يا سرد مصرف نماييد. افرادي كه به لاكتوز شير حساسيت دارند بايد دقت كنند كه نوع بدون لاكتوز براي آنها مناسب است. برای اینکه شیر و مواد به خوبی باهم مخلوط شوند، میتوانید این ترکیب را از شب قبل و یا دو ساعت قبل آماده کرده و در یخچال قرار دهید.
مصرف گرانولا با طعم دهندهها
در مدل غیر رژیمی معمولا افراد برای خوش طعمتر شدن این وعده غذایی، به آن انواعی از طعم دهندهها را اضافه میكنند. اين موارد معمولا در دستههاي زير قرار ميگيرند:
- انواع ميوهها چه به صورت تازه و يا خشك
- شكر سفيد و يا قهوهاي
- عسل
- شيره افرا
- شيرين كنندههاي رژيمي
- انواع شكلاتها
- انواع اجیل و مغزها
البته بايد توجه داشت كه اضافه كردن اين موارد در نهايت ميزان كالري و قند موجود در وعده غذايي را بيشتر مينمايد. به همين خاطر نبايد در مصرف اين موارد زيادهروي كرد. در مدل غير رژيمي ميتوان اين محصول را نيز به همراه بستني به عنوان يك ميان وعده خوشمزه تابستاني نيز مصرف نمود.
تشخيص كيفيت گرانولا
در تهيه گرانولا از مواد مختلفي استفاده ميشود كه طي پروسه توليد با يكديگر مخلوط شده و محصول نهايي را به وجود آوردهاند. به خاطر حرارتي كه اين مواد در طي فرآوري میبینند، عملا تشخیص کیفیت آنها از طریق ظاهر مواد کار غیرممکنی است. بعد از استفاده نیز بسیاری از افراد نمیتوانند به راحتی تشخیص دهند که مواد به کار رفته در این محصول تازه بوده است. در نتیجه تنها راهی که برای اطمینان از کیفیت باقی میماند، تهیه کالا از مراکز معتبر و فروشگاههای اصیل است. تیم زرناب با فراهم آوردن بستر خرید به صورت اینترنتی برای مشتریان، این امکان را به وجود آورده که هر فرد از هر کجای کشور بتواند به محصول باکیفیت دسترسی داشته باشد.